شنبه تا پنجشنبه (12 تا 8شب)

مشاوره حضوری وآنلاین

تهران، شهرک غرب، خیابان درختی

روانشناس خوب کیست؟

روانشناس خوب کیست؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تصمیم گرفتید برای حل مشکل خود به روانشناس مراجعه کنید اما نمیدانستید که چطور بفهمید کدام روانشناس برای حل مشکل شما خوب است و در کل نمیدانستید که یک روانشناس خوب کیست.قطعا برای اینکه مشکل شما سریع تر و البته بهتر حل بشود نیاز هست که شما حتما به روانشناسی مراجعه کنید که برای حل مشکل شما بهتر است.ما برای اینکه راحت تر بتوانید روانشناس خوب را تشخیص دهید کمکتان خواهیم کرد،پس با ما همراه باشید.

در آغاز شما باید بدانید که روانشناسی چیست و روانشناس چه کسی است و چه کمکی می تواند به شما بکند.

روانشناسی چیست؟

روانشناسی علم مطالعهٔ رفتار و فرایند‌های ذهنِ موجود زنده ـ بخصوص انسان ـ بر اساس روش علمی است. از آنجا که امروزه فکر و اندیشه انسان ها پایه هر عمل و فعالیتی می باشد، شناخت و درمان مسایل و مشکلات مربوط به آن نیز بسیار مهم و ضروری است. وظیفه اصلی این کار بر عهده روانشناس می باشد.

روانشناس چه کسی است؟

شاید اگر از شما بپرسم روانشناس چه کسی است، فکر کنید سوال پیش پا افتاده ای است! اما اگر بپرسم تفاوت مشاور و روانشناس و روانپزشک چیست سردرگم شوید! این طور نیست؟!پاسخ را با هم مرور می کنیم:

مشاور: مشاور یکی از فعالان حوزه سلامت روان است که معمولا بیشترین مراجعان را دارد. چون هر یک از ما حداقل یک بار را به سراغ مشاوره رفته ایم! مثل مشاوره انتخاب رشته، مشاوره اجباری قبل از ازدواج و…. مشاور معمولا برای حل مشکلات خفیف در موقعیت های مختلف زندگی انتخاب شده و بیشتر نقش راهنما را دارد.

روان شناس: روان‌شناسی یکی از رشته های علوم انسانی است که در آن ذهن و رفتار انسان مطالعه و بررسی می شود. روانشناس فارغ التحصیل رشته روانشناسی بوده، با بررسی و درک ریشه رفتار، اختلالات و مشکلات احتمالی را رفع می کند. روانشناسی با توجه به گروه های مختلف جامعه و جنبه های متنوع رفتارها به شاخه های مختلفی تقسیم می شود. مانند روانشناسی بالینی، روانشناسی خانواده ،روانشناسی شغلی،روانشناسی ورزشی و ….

روان پزشک: روان پزشک دانش آموخته رشته پزشکی بوده که پس از اتمام دوره عمومی پزشکی، تخصص اعصاب و روان را انتخاب کرده است. روانپزشک پزشکی است که بیماری های روانی اعم از اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی را پیشگیری، سنجش و درمان می نماید. روانپزشکان امکان تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی را دارند و معمولا از روش های درمان دارویی استفاده می کنند.

مقالات مرتبط رو اینجا بخونید!  افراد سمی چه کسانی هستند و چگونه با آنها برخورد کنیم؟

البته مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان معمولا با یکدیگر در ارتباط هستند. آن ها ممکن است مراجعان خود را با توجه به شرایط هر شخص به یکدیگر ارجاع دهند. یا در هر مرحله از کار، از یکدیگر کمک بگیرند.

روان درمانی چیست؟

عمیق ترین نوع مداخلات روانشناختی میباشد که در زمینه اختلالات و بیماریهای روانی بکار گرفته میشود. رواندرمانی فعالیتی هدفمند ، تخصصی و بسیار ظریف است که نیازمند آموزش ، هنر درمان ، مهارت و تسلط خاص میباشد . مانند رواندر مانی وسواس یا افسردگی نکته قابل ذکر اینست که مداخلات روانشناختی و اثر بخشی آنها در یک جلسه امکان پذیر نبوده و نیازمند سلسله جلسات مستمر میباشد حتی در بسیاری از موارد جلسات پیگیری بعد از اتمام دوره نیز لازم و ضروری است لذا نگرش پزشکی به فعالیت روانشناسان بدین صورت که پس از یک معاینه نسخه ای به صورت دستورات درمانی ارائه گردد و در یکی دو جلسه ختم یابد مسلما دیدگاهی غیر علمی و غیر روانشناختی میباشد.

بعد از اینکه دانستید روانشناسی چیست و روانشناس کیست نوبت به آن می رسد که ببینیم یک روانشناس خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا بتواند در مشکل مراجع به او کمک کند.

ویژگی های روانشناس خوب چیست؟

1)تخصص:یکی از مهم ترین ویژگی های یک روانشناس خوب این است که در یک یا چند حوزه خاص متخصص باشد برای مثال شما برای حل مشکل کودک خود قطعا باید به روانشناسی مراجعه کنید که در حوزه کودک دوره دیده و در آن زمینه کار کرده است.

2)تجربه:اهمیت تجربه در کار رواندرمانی بسیار بالاست .زیرا یک روانشناس با تجربه داشتن مراجعان بیشتر و کار در حوزه های خاص به مدت بیشتر قطعا مهارت بیشتری کسب می کند و در حل مشکل شما راحت تر و سریع تر می تواند کمکتان کند.

3)پروانه اشتغال روانشناسی:داشتن مجوز و پروانه‌ی اشتغال نخستین پیش‌نیاز یک روان‌شناس است. بر پایه‌ی آیین‌نامه تنها روان‌شناسانی که دارای پروانه‌ی اشتغال باشند اجازه‌ی روان‌درمانی دارند. پروانه‌ی اشتغال نشان‌گر این است که سازمان نظام روان‌شناسی، روان‌شناس را دارای شایستگی کار درمانی می‌داند و مراجع می‌تواند به او اعتماد کند.

مقالات مرتبط رو اینجا بخونید!  کودکان و اضطراب

در هر کشوری سازمان‌های ملی روان‌شناسی مسئول ارائه پروانه اشتغال به روان‌شناسان هستند. در کشور ما هم سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران این مسئولیت را بر دوش دارد.

4)رازداری:بله درست است رازداری از مهمترین ویژگی های یک روانشناس خوب است. روان‌شناس هرگز گفته‌ها و رازهای درمانجو را برای دیگران آشکار نمی‌کند. آن‌چه در اتاق روان‌شناس گفته و شنیده می‌شود همان‌جا می‌ماند و از اتاق بیرون نمی‌رود.پس اگر کسی پیش روان‌شناس برود و بگوید به همسرش خیانت کرده یا دزدی کرده نباید نگران باشد چون روان‌شناس رازدار خواهد بود.

5) شنونده‌ی خوب:یک روانشناس باید شنونده ی خوبی باشد و بیشتر از آنکه حرف بزند باید به حرف های مراجع با دقت گوش بدهد. برای این‌که بتوانید به درمانجو یا همان مراجع خود کمک کنید نخست باید به مشکلات او پی ببرید بهترین راه شناسایی و آگاهی نیز شنیدن است. پس در برخورد با درمانجو باید سراپا گوش باشید. روان‌شناس باید یک شنونده‌ی فعال باشد و گفته‌های درمانجو را به خوبی بررسی و تحلیل کند.

6)پای‌بندی به منشور اخلاقی روان‌شناسی:هر روان‌شناسی سوگند یاد می‌کند که از اصول اخلاقی در کار درمانی پیروی کند. اگر با یک روان‌شناس در اتاقش دیدار داشته‌ باشید خواهید دید که در کنار پروانه‌ی کار و مدرک دانشگاهیش یک تابلو منشور اخلاقی نیز دارد.

7) روانشناس خوب به یک یا چند رویکرد درمانی مسلط است:شما میتوانید همان جلسه اول از روانشناستان رویکردشان را بپرسید و ببینید برای درمان شما قرار است از چه رویکردی استفاده کند، رویکردهای روانشناسی بسیار متنوعند، از جمله: طرحواره درمانی، روانکاوی، درمان شناختی رفتاری و غیره.

8)روانشناس خوب شما را قضاوت نمیکند: شما احساس میکنید روانشناستان غرق صحبت های شما نمی شود و به دید علمی و بدون قضاوت صحبت های شما را می شنود، در این شرایط از گفتن احساساتتان به او هراسی ندارید.

9)روانشناس خوب توصیه مستقیم نمی کند:او شما را هدایت می کند ولی به طور مستقیم و به جای شما تصمیم نمی گیرد.

10)استفاده از پاسخ های کوتاه و تشویق: استفاده از پاسخ های کوتاه و تشویق به ادامه صحبت مثل خب، خب بعدش، واو ، اوهوم و …نشان دهنده میزان اهمیت شما برای روانشناس است.

11)دکتر روانشناس خوب به دنبال صمیمی‌شدن با بیمار نیست:اما با درمانگر خود تنها می‌توانید روی درمان کارکنید و یک دکتر روانشناس خوب ابتدا به درمان شما فکر می‌کند. درمانگر شما ممکن است صمیمی باشد اما او دوست شما نیست.

مقالات مرتبط رو اینجا بخونید!  درمان اضطراب

12)باورها و ارزش های جامعه:یک روان‌شناس در هر جامعه‌ای که مشغول به ارائه خدمت به افراد جامعه است، نمی‌بایست باورها و اعتقاداتش با اعتقادات مورد قبول در جامعه‌اش بسیار فاصله داشته و کاملاً متفاوت باشد؛ چون ممکن است به جای اینکه کمک حال جامعه باشد، خود باعث اخلال و ایجاد مشکل در جامعه باشد.

13)سنجش پیشرفت:مشاور به طور منظم پیشرفت شما را بر اساس اهدافتان می سنجد و به شما کمک می کند متوجه شوید که الان کجا هستید و لازم است به کجا برسید.

14)برایتان توضیح می دهد:مشاور کاملا روشن برایتان توضیح می دهد که چطور می تواند به شما کمک کند. او مثال های ملموسی ارائه می دهد و به شما کمک می کند با شیوه کمک به شما، آنچه لازم است انجام دهید، و نحوه ارزیابی پیشرفت درمان آشنا شوید.

15)محیط ایمن:درمانگر به شما کمک می کند در یک محیط ایمن و به شیوه ای درمانی، بدون اینکه مجددا دچار تروما شوید، با احساسات و خاطرات بسیار آسیب پذیرتان مواجه گردید. چون شما و درمانگرتان با هم کار می کنید، درمانگر می داند چه زمانی برای کار با این احساسات و خاطرات مناسب است. درمانگر شما را نه به سوی بررسی این احساسات «هل می دهد» و نه از آن «باز می دارد».

کار روانشناس خوب چیست؟

یک روانشناس بالینی به مشکلات بیمار گوش می ‌دهد و وضعیت او را درک می ‌کند که چگونه بیمار از نظر احساسی، ذهنی و فکری عمل می ‌کند.او علت ریشه ‌ای این مشکل و احساسات و افکاری که بیمار تجربه می ‌کند را تشخیص می دهد. سپس روانشناس به فرآیندهای فکری می پردازد که بیمار می تواند از آنها استفاده کند تا با مشکلات خود به روشی مؤثرتر مقابله کند.

در آخر شما باید ببینید که روند درمانتان و یا حل مشکلتان خوب پیش میرود یانه.اگر با مراجعه به یک روانشناس مشکل شما در حال کمرنگ شدن و حل شدن می باشد باید بگویم که شما روانشناس خوب و مناسب خود را پیدا کرده اید

مقاله های مرتبط

منبع

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button