شنبه تا پنجشنبه (12 تا 8شب)

مشاوره حضوری وآنلاین

تهران، شهرک غرب، خیابان درختی

مزایای مشاوره خانواده را بشناسیم

مشاوره خانواده دارای چه مزایایی می باشد؟

هر خانواده سهم خود را از مشکلات و سختی ها دارد که اکثر آنها باید به طور جامع حل شوند تا از بحران جلوگیری شود.

برای عبور از بحران خانواده و اطمینان از رسیدگی به نگرانی ها مشاوره و خانواده درمانی بسیار توصیه می شود.

موارد زیر برخی از شرایطی است که نشان می دهد خانواده شما به مشاوره نیاز دارد:

1) بهبود ارتباطات درون خانواده
یکی از مشکلات متداول این است که اعضا نمی توانند باهم رفتاری گشوده (باز) داشته باشند. این امر باعث ایجاد فاصله و قطع ارتباط بین اعضا می شود. بنابراین راه را برای مشکلات بسیار بزرگتر در آینده هموار می کند. با این وجود، یک مشاور خانواده می تواند به همه اعضای خانواده در درک نقش خود در خانواده کمک کند و همچنین مزایای ارتباط باز و صادقانه را به آنها نشان دهد. مثلا اگر یکی از اعضای خانواده از معلولیت رنج ببرد، همه اعضا طی فرآیندهایی، با تغییراتی در احساسات شخصی شان مواجه می شوند که همین موضوع می تواند باعث تکه تکه شدن و از بین رفتن خانواده شود.

یک جلسه مشاوره برای همه اعضا می تواند به «یخ شکنی» کمک کند و آنها را قادر سازد تا یکدیگر را بدون ایجاد درگیری درک کنند.

2) تقویت روابط و تقویت پیوندها
اغلب خواهر و برادرها گاهی با هم درگیر می شوند و باتوجه به ماهیت و طولانی شدن مشکل شان، می توانند به ارتباطات خانواده آسیب جدی برسانند. گاهی آنها نسبت به یکدیگر حسادت می کنند و می توانند برای جلب توجه در بسیاری از چیزهای دیگر مبارزه کنند. معمولا برای والدین آسان است که این کودکان را درک نکنند یا از اهمیت آن‌ها و مشکل شان صرف‌نظر کنند؛ در نتیجه کودک را با احساسات حل‌نشده رها می‌کنند!
ملاقات با مشاور خانواده باید به شما کمک کند فرزندان خود را بهتر بشناسید و با نحوه ابراز احساسات و گردهم آوردن آنها آشنا شوید. علاوه بر این، آوردن خواهر و برادر در طول جلسه نیز باید به آنها کمک کند تا یکدیگر را درک کرده و اختلافات خود را حل کنند. این یکی از مهمترین مزایای مشاوره خانواده است.

3) ایجاد عزت نفس
همه ما به عزت نفس سالم نیاز داریم تا بتوانیم با چالش های اصلی زندگی (شخصی و اجتماعی) کنار بیاییم. اکثر افرادی که بدون عزت نفس رشد و زندگی می کنند در مقابل فشار همسالان، مشکلات بین فردی و مشکلات سلامتی آسیب پذیر هستند.
اگر والدین از انگیزه و عزت نفس برخوردار نباشند، احتمال بیشتری وجود دارد که فرزندان آنها هم از این مشکل رنج ببرند. خانواده درمانگر باید بتواند این عزت نفس و انگیزه را احیا کند و والدین و فرزندان را قادر سازد تا یکدیگر را بشناسند و درک کنند تا احساس بهتری نسبت به خود و ارزش شان در جامعه داشته باشند. در نتیجه شرایط مثبت تری را تجربه خواهند کرد و احتمال موفقیت در زندگی هم افزایش پیدا می کند.

4) ساختن خانواده شادتر
فناوری، تأثیرات مثبت و منفی بر خانواده ها داشته است. انجام کارها و برقراری ارتباط را بسیار آسان کرده اند، اما گزینه های جایگزینی را برای برخورد با مشکلات ارائه کرده است. وقتی افراد تحت فشار هستند یا با مشکلی روبرو می شوند، سراغ ابزارهای الکترونیکی مانند تلفن های هوشمند و تلویزیون می روند. این رویکرد مفیدی نیست چون به کمک آن، مشکلات خود را پنهان یا از آنها فرار می کنید که می تواند بر اعضای خانواده تأثیر منفی بگذارد. وقتی یکی از اعضای خانواده خوشحال نباشد، بقیه هم خوشحال نخواهند بود؛ مخصوصاً اگر ندانند چه اتفاقی افتاده است!

هیچ کس از بودن در کنار فردی که ارتباط گشوده ای ندارد لذت نمی برد. مهم نیست که چقدر او را دوست دارید. وقتی راه هایی برای بازکردن ارتباط و درک یکدیگر پیدا کنید، متوجه خواهید شد که در کنار یکدیگر بسیار خوشحال هستید. یک خانواده سالم درک می کند و یاد می گیرد که چگونه با مشکل کنار بیاید. واقعیت این است که کنار آمدن با آنها بسیار بهتر از بستن چشم هاست. دفعه بعد که شخصی با مشکل روبرو می شود بهتر می تواند با آن مقابله کند.

5) هنگام برخورد با طلاق
طلاق یکی از بزرگترین کابوس ها برای اکثر اعضای خانواده و افراد درگیر است. ممکن است برخی افراد دلایل موجهی برای طلاق داشته باشند (مانند خیانت)، اما عده ای دیگر فقط به این دلیل که یکدیگر را نمی فهمند و مدت طولانی است که ارتباط خود را قطع کرده اند، طلاق را انتخاب می کنند.

طلاق می تواند به دلایل دیگری مثل استرس های مالی، افزایش مشکلات و در نهایت تمایل نداشتن به درک دیگری هم باشد. با این وجود، ملاقات با خانواده درمانگر یا مشاور ازدواج می تواند خانواده شما را نجات دهد. مشاور می تواند دلایل احتمالی سوء تفاهم و درگیری در خانواده را شناسایی و به شما در حل و درمان آنها کمک و حتی خانواده را قوی تر کند.

بااین حال اگر یکی از اعضا بخواهد فرآیند طلاق را ادامه دهد، مشاور همه اعضای درگیر را آماده می کند تا شرایط جدید را بپذیرند و به شیوه ای سالم با آن سازگار شوند.

6) سلامت روانی و جسمی
آرامش و صلح برای سلامت روان و جسم شما مهم است. اما صلح زمانی به وجود می آید که همه یکدیگر را درک کنند و برای کار تیمی تمایل داشته باشند. تا زمانی که کسی باشد تا به مشکلات شما گوش دهد و در صورت امکان به شما کمک کند، همه اعضای خانواده هم از هماهنگی بیشتری برخوردار خواهند شد.
گاهی اوقات برای برخی افراد دشوار است که شریک و فرزند خود را درک کنند، اما یک متخصص می تواند فرآیند را تسهیل کند و اطلاعاتی که نیاز دارید را در اختیارتان بگذارد.

7) تشکیل خانواده و ازدواج موفق
بسیاری از کودکان این روزها پیام ها و اعتقادات خود را بر اساس آنچه در رسانه های اجتماعی، تلویزیون، دوستانشان و… می بینند، دریافت می کنند. مشاوران خانواده این موضوع را با بسیاری از طلاق ها و از هم پاشیدگی های خانوادگی مرتبط می دانند که اتفاقا در گذشته اخیر افزایش یافته است. خانواده هایی که برای ملاقات با مشاور خانواده تلاش کرده اند، توانسته اند مشکلات را در مراحل اولیه و قبل از وخیم شدن آن برطرف کنند.
مشاوره خانوادگی، به اعضای خانواده فرصت می دهد تا با مسائل کنار بیایند و بتوانند رابطه را بهبود ببخشند و دوباره با هم ارتباط برقرار کنند.

درواقع، همیشه مسائلی پیش خواهد آمد، اما مهم این است که چگونه با آن برخورد می شود. اگر هیچ یک از اعضای خانواده نحوه کارآمد برخورد با آن را ندانند، ممکن است شرایط بحرانی شود. مشاوران آموزش های لازم را می بینند و می توانند به شما در ایجاد یک خانواده و ازدواج موفق کمک کنند؛ جایی که همه خوشحال هستند و در آنجا تأثیرات بیرونی کاهش می یابد.

8) مهارت های مقابله ای
هنگام ایجاد تغییرات در زندگی، مهم است که خانواده شما بداند چطور باید با آنها روبرو شود. وقتی تغییرات نادیده گرفته شوند، می توانند تأثیر ماندگاری بر اعضای خانواده داشته باشند. مثلا اگر کسی می میرد سایر اعضای خانواده باید روش های کنار آمدن با سوگ را یاد بگیرند. شاید سخت باشد اما همین موضوع دلیل خوبی است تا از یک متخصص حرفه ای کمک بگیرید که در تمام این موارد به خانواده شما کمک کند. تغییرات کوچکی وجود دارد که ممکن است چندان مهم به نظر نرسند، اما با گذشت زمان بزرگ می شوند. اغلب کنار آمدن با احساسات ناخوشایند بدون دریافت کمک حرفه ای دشوار است. آنچه در طول جلسات یاد می گیرید در آینده مفید خواهد بود و بچه ها هم می دانند وقتی خانواده ای تشکیل دادند باید چه کار کنند.

9) ارتباط بهتر والدین و فرزندان
ارتباط مناسب بین کودک و والدین بخش مهمی از یک خانواده موفق است. والدین می خواهند احساس کنند بچه ها به آنها احترام می گذارند و بچه ها می خواهند احساس کنند که شنیده می شوند. با مشاوره خانوادگی، هم والدین و هم فرزندان این شانس را خواهند داشت که بتوانند ارتباط بهتری برقرار کرده و با هر مشکلی به طور موثر برخورد کنند. مطالعاتی وجود دارند که نشان می دهند بسیاری از افرادی که با مشکلات اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند، از دوران نوجوانی شروع به این عمل کرده اند. خانواده ستون اصلی برای شکل گیری وجود کودک است و تاثیر آن زمان نوجوانی مشخص می شود.

گاهی اوقات نحوه رفتار فرزندان، بازتابی از احساس شان در مورد چیزی است که در خانواده شان می گذرد. تغییرات مثبت و منفی هر دو روی سایر اعضای خانواده تأثیر می گذارد. تمام اعضای خانواده قادر خواهند بود در طول فرآیند مشاوره خانوادگی به یکدیگر کمک کرده و اطلاعات بیشتری در مورد هم کسب کنند. با مراجعه به مشاور خانواده می توانید انتظار داشته باشید که 9 مزایای بالا در حوزه مشاوره خانواده را دریافت کنید.

منبع:
https://dspsychology.com.au/9-family-counseling-benefits/

مقالات مرتبط رو اینجا بخونید!  ترس چیست؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button